لک صورت چیست؟
لک پوستی به بخشهایی از پوست گفته میشود که به دلایل مختلف دچار تغییر رنگ شده و متفاوت از رنگ معمول پوست هر شخص دیده میشوند. لکهای پوستی از شایعترین بیماریها و مشکلات پوستی محسوب میشوند و به صورت مادرزادی متولد نمیشوند، بلکه دراثر عوامل مختلف روی پوست تشکیل شوند.
دلیل ایجاد لک، تکثیر بیش از حد ملانین ها است. ملانینها سلولها رنگدانهای پوست هستند که به پوست رنگ میدهند. وقتی تعداد آنها در یک بخش بیشتر از حد نرمال باشد، این بخش تیرهتر دیده میشود. به این ترتیب لک پوستی ایجاد میشود.
زیبا دیده شدن و حفظ جذابیتهای ظاهری دغدغه همیشگی انسان بوده و هست. زیبا دیده شدن و جذاب بودن دارای المانها و فاکتورهای متفاوتی هستند که پوست و مو بخشی از آنها است. بهرهبردن از پوستی شاداب و بینقص یکی از اصلیترین معیارهای زیبایی شناسانه است. چرا که پوست خوب از مواردی است که میتوان به راحتی با رعایت برخی از روشهای مراقبتی و صرف کمی وقت و توجه از آن بهره برد.
علل لک پوستی چیست؟
لک صورت ناشی از مشکلات متفاوتی مانند آکنه، دستکاری کردن پوست، لک آفتاب سوختگی، لک جای جوش،بیماریهای داخلی مانند مشکلات کبدی، تغییرات هورمونی و بارداری، عوامل ژنتیکی و استفاده از محصولات آرایشی ناسالم باشند.
عوامل مختلفی در ایجاد لکهای پوستی موثر هستند. برخی از این عوامل بیرونی محیطی بوده و برخی دیگر به درون بدن مربوط میشود. شناخت این دلایل به درمان لک کمک بسیاری میکند. چرا که با آگاهی از علت لک صورت، نسبت به پیشگیری آن اقدام کرده و روند شکل گیری لکها متوقف خواهد شد.
دلایل مهم ایجاد لک پوستی عبارتند از:
- آفتاب سوختگی های متعدد و مکرر و بهطور کلی تماس زیاد با آفتاب
- بارداری و تغییرات هورمونی و ملاسما
- مصرف داروهای هورمونی مانند قرصهای ضد بارداری
- استفاده از لوازم آرایشی و بهداشتی غیر استاندارد یا تاریخمصرف گذشته
- لک جای جوش و آکنه
- بیماری های داخلی مانند مشکل کبد
روش درمان لک :
- لایه برداری
برای درمان لک و داشتن پوست سالم نیاز هست که هفته ای 2 تا 3 مرتبه با لایه بردارهای فیزیکی و ملایم پوست را لایه برداری کنید. از بهترین لایه بردار های ارگانیک روغن هسته انار و اسکراب های فیزیکی مانند اسکراب قهوه هست.
- ماساژ صورت با روغن های روشن کننده و ضد لک
روغن های گیاهی بسیار خوبی با خاصیت ضد لک و روشن کنندگی وجود دارند که ماساژ این روغن ها روی لک و تیرگی باعث روشن شدن و از بین رفتن و درمان لک می شود.مانند: روغن شیرین بیان، روغن سیب زمینی، روغن هسته آلبالو، روغن رزهیپ، روغن لیمو و …
- کرم های ضد لک و روشن کننده ارگانیک:
کرم های ضد لک ارگانیک تولید شده از عرقیات گیاهی با خاصیت درمان لک مانند عرق شیرین بیان هستند و همچنین در تولید این کرم های ضد لک از روغن های روشن کننده پوست و عصاره های گیاهی ضد لک استفاده شده است.بنابراین این کرم ها به راحتی به عمق پوست نفوذ کرده و باعث درمان لک می شود.
- آبرسانی پوست
استفاده مستمر از آبرسان باعث روشن شدن رنگ پوست و درمان لک می شود.از بهترین آبرسان های پوست می توان به ژل آبرسان هیالورونیک اسید و روغن های آبرسان مانند روغن جوجوبا و روغن هسته انگور اشاره کرد.
- سرم ویتامین C
ویتامین C از بهترین ترکیبات برای درمان لک و روشن شدن رنگ پوست می باشد.می توان از سرم ویتامین C یا از روغن های گیاهی حاوی مقادیر بالای ویتامین C مانند روغن رزهیپ و روغن لیمو برای درمان لک و روشن شدن رنگ پوست استفاده کرد.